BESTELLEN
De werkwijze van Dick Diks schoolfotografie.

Werkwijze schoolfotografie Dick Diks

Een combinatie van duidelijke informatie, goede communicatie en de juiste planning geeft rust op de fotografie dag. En dat zorgt voor een plezierige fotografiedag, met als resultaat leuke ontspannen schoolfoto's, en dat willen we toch allemaal?

Uw wensen

Voordat wij aan de slag gaan willen wij natuurlijk graag even kennismaken met uw school. Dit doen wij vaak telefonisch maar u kunt ook geheel vrijblijvend ons wensen formulier invullen. Hiermee kunt u al uw wensen met ons delen. Wij nemen daarna contact met u op om verdere details te bespreken.

De afspraak

Nadat alle wensen besproken zijn en de datum vastgelegd sturen wij u een bevestiging per e-mail met daarin alle afspraken op een rijtje.


Desgewenst ontvangt u aankondigingskaartjes en bieden wij u hulp met het maken van een fotografie schema.

Aankondiging

De school ontvangt indien gewenst voor alle kinderen een aankondigings-kaartje. Zo weten alle ouders op welke datum het fotograferen plaats vindt. Een digitale variant is ook mogelijk, zodat u deze in een nieuwsbrief of ouderportaal kunt plaatsen.

Tijdschema

Voor een goed verloop van de fotosessie is het van belang dat er een tijdschema gemaakt wordt zodat elke groep weet hoe laat zij bij de fotograaf verwacht worden. Wij helpen u daar graag bij. Desgewenst kunnen wij u een hulpmiddel sturen waarmee u makkelijk zelf een schema kunt maken in Excel. Het hulpmiddel berekent dan automatisch de tijden per groep.
Het is prettig als er hulp ouders aanwezig zijn om de groepen te halen en misschien even de haren te kammen

Opnamedatum

Op de afgesproken datum is de schoolfotograaf ruim op tijd aanwezig. Bij grotere scholen kunnen twee fotografen ingezet worden. Een gemiddelde school kan meestal in één dag gefotografeerd worden.

Hulpouders

Voor een rustig verloop van de fotografiedag is het prettig als er 1 of 2 hulpouders aanwezig kunnen zijn. Zij kunnen dan tijdig de groepen gaan halen en kunnen misschien ook even een doekje langs een neus of een kam door de haren halen. Als bedankje ontvangen zij van ons een tegoedbon.

Het fotograferen

De schoolfotograaf gaat enthousiast aan het werk en maakt van elk kind tenminste één mooie portretfoto en van elke groep een leuke groepsfoto. De portretfoto's worden meestal in onze unieke fotostudio-bus gemaakt. Voor de groepsfoto zoekt de fotograaf samen met u naar een geschikte locatie in of rond het schoolgebouw.

Familiefoto's

Aan het begin of aan het einde van de dag kunnen de broertjes en zusjes samen op de foto.

Levering

De inlogkaartjes met persoonlijke fotocode worden binnen één tot twee weken na de opnamedatum op school afgeleverd. Met de fotocode kan niet alleen de individuele foto besteld worden, maar ook de groepsfoto (als deze gemaakt is).

Nalevering

Ongeveer 4 tot 5 werkweken na de opnamedag sturen wij u de verzamelde bestellingen die via school geleverd worden. Een klein gedeelte van de ouders kiest voor deze levering zodat zij dan geen verzendkosten hoeven te betalen. Na het verzenden is levering via school niet meer mogelijk.