BESTELLEN
Onze visie op schoolfotografie

Schoolfoto's in corona tijd

Na bijna 2 maanden gesloten te zijn geweest mogen de basissscholen vanaf 11 mei 2020 weer gedeeltelijk open. Kinderen, ouders en leerkrachten zijn blij om weer aan de slag te kunnen. Vanzelfsprekend zijn er ook zorgen. Hieronder de maatregelen die wij nemen om toch veilig en verantwoord te kunnen fotograferen.

Aanpassingen

Sinds de sluiting van de scholen zijn wij gaan kijken welke aanpassingen eventueel nodig zijn om te zorgen dat onze fotograaf voldoende afstand kan houden tijdens het fotograferen. Daarom hebben wij onze studiowagens zo aangepast dat de kinderen veilig de studiowagen in en uit kunnen stappen. Voor het maken van de foto's is 1,5 meter afstand houden al normaal, dus daar zijn geen aanpassingen voor nodig.


Onze fotografen hoeven voor het fotograferen het schoolgebouw niet in. Daarbij volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Zo blijven fotografen met klachten thuis en wassen ze regelmatig hun handen.

Alternatief voor de groepsfoto

De 1,5 meter groepsfoto

De klasieke groepsfoto zal door de maatregelen niet altijd mogelijk zijn. De kinderen zouden daarvoor allemaal gelijktijdig op school moeten zijn.

Maar daarvoor in de plaats zijn diverse leuke alternatieven mogelijk, bijvoorbeeld zoals hiernaast weergegeven. Zo heb je toch een foto waar alle kinderen samen op staan zonder dat ze dicht bij elkaar hoeven te staan. Wij hoeven hiervoor alleen individuele foto's te maken.

Daar waar het wel kan maken wij natuurlijk nog graag de klasieke groepsfoto.

Alternatief voor de groepsfoto

Herinnering

De schoolfoto blijft een belangrijke herinnering aan de schooltijd. Zeker voor groep 8 zou het erg jammer zijn om geen schoolfoto van dit speciale schooljaar te hebben. Ze missen mogelijk al het schoolreisje, schoolkamp, de musical en de cito toetsen. Wij kijken graag samen met jullie naar wat er nog wel kan.


De planning

Basisschool kinderen mogen vanaf 11 mei weer de helft van de tijd naar school. De invulling hiervan ligt bij de scholen. Dit kan dus in de ochtend de ene helft van de groep zijn en in de middag de andere helft. Met de aanpassingen en de alternatieve groepsfoto's is dit voor ons goed uitvoerbaar. Ook bij een verdeling over 2 of meerdere dagen is deze werkwzijze goed uitvoerbaar. In overleg met jullie kijken wij graag naar een extra fotografiedag.


Tot slot

Wij houden de berichtgevingen nauwlettend in de gaten. Het is mogelijk dat de corona maatregelen na 20 mei of 1 juni verder versoepeld gaan worden. Wij zullen telkens aan de hand van de dan geldende maatregelen en adviezen van de overheid en het RIVM kijken wat mogelijk is.

Heb je nog vragen neem dan even contact met ons op.