BESTELLEN
Onze visie op schoolfotografie

Schoolfoto's in corona tijd

Corona heeft de afgelopen tijd de wereld verandert. Wij realiseren ons dat het maken van schoolfoto's bij ouders en leerkrachten zorgen kan geven. Hieronder de maatregelen die wij nemen om toch veilig en verantwoord te kunnen fotograferen.

Aanpassingen

Direct aan het begin van de corona crisis zijn wij gaan kijken welke aanpassingen nodig waren om te zorgen dat onze fotograaf voldoende afstand kan houden tijdens het fotograferen. Daarom hebben wij onze studiowagens zo aangepast dat de kinderen veilig de studiowagen in en uit kunnen stappen. Voor het maken van de foto's is 1,5 meter afstand houden al normaal, dus daar zijn geen aanpassingen voor nodig.


Onze fotografen hoeven voor het fotograferen het schoolgebouw niet in. Daarbij volgen wij de richtlijnen van het RIVM. Zo blijven fotografen met klachten thuis en wassen ze regelmatig hun handen.

Alternatief voor de groepsfoto

De 1,5 meter groepsfoto

De klasieke groepsfoto zal door de maatregelen niet altijd mogelijk zijn. De kinderen moeten daarvoor allemaal op het zelfde moment op school zijn en de leerkracht kan er dan alleen op afstand bij staan.

Maar daarvoor in de plaats zijn diverse leuke alternatieven mogelijk, bijvoorbeeld zoals hiernaast weergegeven. Maar een andere overzichtsfoto is ook mogelijk, bijvoorbeeld met het schoolgebouw op de achtergrond. Zo heb je toch een foto waar alle kinderen samen op staan. De leerkracht kan er dan ook op gezet worden. Wij hoeven hiervoor alleen individuele foto's te maken.

Daar waar het wel kan maken wij natuurlijk nog graag de klasieke groepsfoto.

Alternatief voor de groepsfoto

Herinnering

De schoolfoto blijft een belangrijke herinnering aan de schooltijd. Leuk voor nu maar vooral ook leuk voor later. Veel ouders bewaren de schoolfoto's in een album of schoolfotoboek, het zou jammer zijn als er een schooljaar moet ontbreken. Wij kijken graag samen met jullie naar wat er wel kan op een veilige en verantwoorde manier.


De planning

Het ontzorgen van de school is altijd al ons uitgangspunt geweest en dat komt nu goed van pas. Een goede planning zorgt voor rust en overzicht op school en voorkomt dat de klassen onnodig door elkaar gaan lopen. Zo is het voor fotograaf én leerkrachten makkelijker om voldoende afstand te houden.
Om grote groepen wachtende mensen te voorkomen doen wij voorlopig geen broertjes en zusjes buiten schooltijd. Tijdens schooltijd en met een goede planning is het wel mogelijk.


Tot slot

Wij houden de berichtgevingen nauwlettend in de gaten. Wij zullen telkens aan de hand van de dan geldende maatregelen en adviezen van de overheid en het RIVM kijken wat mogelijk is.

Heb je nog vragen neem dan even contact met ons op.