BESTELLEN
De werkwijze van Dick Diks schoolfotografie.

Achtergronden schoolfotografie Dick Diks

Onze studiowagens zijn voorzien van een slim systeem om eenvoudig de achtergrond te kunnen veranderen. Zo kan elke school zijn favoriete achtergrond kiezen voor de schoolfoto's. Wij gebruiken geen standaard achtergronden maar zelf ontwikkelde op kunststof platen geprinte patronen of afbeeldingen. Net even anders.

Blauw gewolkte achtergrond

Achtergrond 1: Blauw gewolkt

Tegenwoordig minder gebruikt maar deze achtergrond was lange tijd de meest gebruikte schoolfoto achtergrond. Het zachte blauw combineert goed bij alle huidtinten en kleding.

Wit egale schoolfoto achtergrond

Achtergrond 2: Wit egaal

Egaal wit, modern en toch tijdloos. Combineert goed bij alle huidtinten en vrijwel alle kleding.
Nieuw! Sinds kort is ook de vloer van de studiowagen in dezelfde kleur als deze witte achtergrond. Hierdoor hebben wij extra mogelijkheden qua poses, zo kunnen wij kleine kinderen volledig (met voeten) fotograferen.

Schoolfoto achtergrond met schaduwpatroon

Achtergrond 3: Schaduw patroon

Een hele mooie en ook neutrale achtergrond, door het schaduwpatroon lijkt het alsof er licht door een raam op de achtergrond schijnt.

Schoolfoto met beton achtergrond

Achtergrond 4: Betonstructuur

Een industriële grijze achtergrond met geprinte grove betonstructuur. Deze achtergrond combineert mooi met vrolijke kleuren.

Schoolfoto met planken op de achtergrond

Achtergrond 5: Planken

Momenteel zeer populair, een lichtgrijze achtergrond met planken patroon. Deze neutrale achtergrond combineert goed met vrijwel alle kleding.

Schoolfoto met boekenkast op de achtergrond

Achtergrond 6: boekenkast

Een kleurrijke achtergrond met een "out of focus" boekenkast op de achtergrond. Vooral in het basisonderwijs een leuk alternatief voor wie eens wat anders wil dan de standaard witte achtergrond.

Nog te plaatsen achtergrond

Achtergrond 7: Wordt verwacht!

Hier komt binnenkort een nieuwe achtergrond! Grafitti? metselwerk? of toch iets anders? We zijn er nog niet uit, heb je een goed idee laat het ons weten!

De werkwijze van Dick Diks schoolfotografie.

Achtergrond 8: Grijs-blauw gewolkt

Een variant op achtergrond 1. Deze grijs gewolkte achtergrond is eigenlijk een misdruk van de blauw gewolkt maar het bleek een goed alternatief voor wie blauw gewolkt te kleurrijk vind.

Schoolfoto met zwarte achtergrond

Achtergrond 9: Zwart egaal

Niet direct de eerste achtergrond waar je aan denkt bij schoolfotografie maar wij vinden deze toch te mooi om niet aan te bieden. Voor wie echt eens een ander soort schoolfoto zoekt. Qua kleding is kleurrijk altijd goed, maar zwarte kleding kan ook een mooi effect geven (meer nadruk op gezicht).

schoolfoto met blauwe achtergrond

Achtergrond 10: Blauw egaal

Blauw wordt niet voor niets vaak gebruikt in fotografie. Blauw combineert goed met alle huidtinten. Blauwe kleding in de zelfde tint als deze achtergrond is niet aan te raden.

schoolfoto met grijze achtergrond

Achtergrond 11: Grijs egaal

Egaal grijs is neutraal en combineert goed met huidtinten. Het is net even anders dan standaard wit. Licht grijze kleding kan ook mooi zijn, maar meestal is meer contrast mooier (dus afwijkend van de achtergrond).

Desgewenst ontvangt u aankondigingskaartjes en bieden wij u hulp met het maken van een fotografie schema.

Kleding tips?

De meeste achtergronden die wij gebruiken zijn redelijk neutraal waardoor eigenlijk elke kleur wel kan. Daarbij wordt de achtergrond anders belicht en ligt de focus niet op de achtergrond. Maar als we toch een tip mogen geven: zorg voor een kleding kleur die afwijkt van de achtergrond. Is de achtergrond bijvoorbeeld wit, neem dan geen witte kleding.

Wat kun je beter niet doen?

Fluoriserende kleding is meestal geen goed idee, dit kan soms het flitslicht beinvloeden en een onnatuurlijke kleur over de foto leggen. Bij voorkeur ook geen kleren met veel dicht op elkaar liggende streepjes of patronen gebruiken, in uitzonderlijke gevallen kan dan het moiré-effect optreden waardoor het er vreemd uitziet.

En het allerbelangrijkste?

Zorg dat je kind kleren aanheeft waarin hij of zij zich lekker voelt. Dat zie je terug in de foto!
Het is prettig als er hulp ouders aanwezig zijn om de groepen te halen en misschien even de haren te kammen

Als je haar maar goed zit!

Wij vragen de school meestal of er 1 of 2 ouders willen helpen. Zij gaan dan de groepen halen en kunnen misschien ook even kijken of de haren nog goed zitten en of de monden en neuzen schoon zijn.

Vind je kind het spannend?

Voor kleinere kinderen is op de foto gaan soms best een beetje spannend. Vaak helpt het als je ze van te voren verteld wat ze kunnen verwachten. Houd het vooral luchtig en vrolijk, de spanning bij kleine kinderen komt soms ook een beetje van de ouders af. Vinden ze het nog steeds heel spannend? Vraag de juf of meester of ze een beetje kunnen helpen om je kind gerust te stellen.

Wanneer kan ik het resultaat verwachten?

Wij streven er naar om de kaartjes met fotocode binnen 2 weken na de laatste opnamedag op school afgeleverd te hebben. Soms duurt het dan op school nog een paar dagen voordat de kaartjes uitgedeeld worden. Met het kaartje kun je via deze website de foto's bekijken. Elke fotocode kan maximaal 3 individuele foto's en 1 groepsfoto bevatten. Broertjes-zusjes foto's krijgen een aparte fotocode, deze worden niet altijd gelijktijdig uitgedeeld door de school.