Onze visie op schoolfotografie

Onze visie op schoolfotografie

Wij houden het graag simpel en eerlijk. Gewoon elk jaar leuke schoolfoto's zonder al teveel poespas. Wij gebruiken kostbare schooltijd voor het fotograferen dus het moet zo min mogelijk ten koste gaan van het lesgeven. In korte tijd toch leuke, natuurlijke foto's maken met optimale belichting en in hoge kwaliteit, wij doen het!

Vrijblijvend fotograferen

Wist u dat wij ons werk in principe gratis doen? Voor onze inkomsten zijn wij afhankelijk van ouders die foto’s willen bestellen. Wij doen ons werk vrijblijvend zonder verplichtingen. U begrijpt dat het voor ons dus van het grootste belang is om een foto te maken die ouders ook graag willen hebben.


Wij hopen op uw tevredenheid en bereidheid om de foto van uw kind te bestellen. Zoals een straatmuzikant, maakt hij mooie muziek dan komt er ook wat in zijn hoedje. Zo werkt dat met kunst….al hebben wij natuurlijk wel onze vaste tarieven.

Foto van een straatmuzikant, net als een straatmuzikant zijn schoolfoto's vrijblijvend, u koopt de foto's alleen als u ze mooi vindt.

Wat is onze uitdaging?

De belangrijkste uitdaging is om van elk kind een foto te maken die vastlegt hoe het kind is, het karakter. Liefst een vrolijke foto maar dat hoeft ook niet persé. Ouders zien het snel genoeg als er een nep-lach op de gezichten verschijnt. Onze uitdaging is dus het kind vastleggen zoals het is.

Lukt dat altijd?

Als we eerlijk zijn dan moeten we toegeven dat het soms ook wel eens niet lukt. Elk kind is anders en reageert dus ook anders op de schoolfotograaf. We doen er wel ons uiterste best voor binnen de tijd die wij van de school mogen gebruiken om ons werk te doen. Mocht het toch een keer echt niet gelukt zijn, in overleg met de school komen wij vaak nog eenmaal terug om eerder afwezige kinderen te fotograferen. Wij kunnen dan ook eventueel foto's opnieuw maken.

Prijzen

Wij vinden het belangrijk om open en eerlijk over onze prijzen te zijn. We maken dus geen speciale prijs afspraken. Bij ons is het niet zo dat de beste onderhandelaar de beste prijs heeft omdat wij voor alle klanten dezelfde prijzen hanteren. Die vaste prijzen kunt u terug vinden op onze website. Het is helaas niet altijd te vergelijken met anderen omdat er meestal geen prijzen vermeld worden. Maar u kunt van ons aannemen dat onze prijzen zeer gunstig afsteken als u het wel zou kunnen vergelijken.

Groot 3D euro teken, voordelige vaste prijzen voor schoolfoto's

Schoolfoto of fotosessie?

Wij maken schoolfoto’s. Een school stelt schooltijd beschikbaar om dat te doen. Daarvoor zijn wij dankbaar. Een schoolfoto moet dan wel een schoolfoto blijven. De fotosessie die u ook kunt laten uitvoeren bij de studiofotograaf in uw stad of dorp vergt veel meer tijd en levert een ander soort foto en heel veel keuze. Die tijd kunnen wij er niet aan besteden maar het is niet zo dat meer tijd per definitie ook een betere foto oplevert. Schoolfoto's zijn dus een compromis tussen de beschikbare tijd en het hoogst haalbare eindresultaat.


Smaken verschillen

Geen kind is hetzelfde, en de ouders ook niet. Het is dus laveren tussen de verschillende smaken en stijlen waar ouders blij van worden. Wij houden het wel graag een beetje neutraal zodat de foto gemiddeld voor de meeste smaken goed is. Natuurlijk kan er wel gevarieerd worden om de foto elk jaar weer een beetje anders te maken.